Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: „Vom veni cu o impozitare foarte mare”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 18 iulie, că pensiile speciale vor fi taxate mai mult, pentru că nu pot fi mai mari decât veniturile obținute în timpul activității. El a subliniat însă că pensiile militare nu se încadrează la categoria pensii speciale. „În zona de pensii speciale, în acest moment, cred că am […]

Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: „Vom veni cu o impozitare foarte mare”
Sursă foto: Libertatea.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 18 iulie, că pensiile speciale vor fi taxate mai mult, pentru că nu pot fi mai mari decât veniturile obținute în timpul activității. El a subliniat însă că pensiile militare nu se încadrează la categoria pensii speciale.

„În zona de pensii speciale, în acest moment, cred că am picat cu toţii de acord, este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate”, a spus Marcel Ciolacu la sediul PSD din Kiseleff, potrivit news.ro. „Aici, categoric vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul, rămâne să avem o discuţie şi o decizie în coaliţie”, a adăugat el.

Totodată, liderul social-democrat a precizat că pensiile militare și ale angajaților din MAI sunt pensii ocupaţionale și nu pot fi încadrate la pensii speciale, prin urmare nu trebuie impozitate suplimentar.

„Din punctul meu de vedere, sunt pensii ocupaţionale, nu pensii speciale. Acelaşi lucru am văzut că este şi la Ministerul de Interne. Din punctul meu de vedere, şi nu l-am avut numai acum, sunt pensii ocupaţionale, nu pensii speciale”, a precizat Ciolacu.

Afirmațiile sale vin în contextul în care și Ministrul PNL de Interne, Lucian Bode, a declarat recent că a „citit de mai multe ori articolul 215 din PNRR” privind încadrarea pensiilor militare ca pensii speciale și nu a înțeles de „nicăieri” că este vorba despre pensiile militare, potrivit Digi24. Astfel încât, și liberalul consideră că pensiile militare nu pot fi supraimpozitate.

Pe 13 iulie, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, a anunțat că termenul limită pentru îndeplinirea jalonului din PNRR privind pensiile speciale este luna decembrie 2022 și a subliniat că în toamnă se va relua renegocierea PNRR cu reprezentanţii Comisiei Europene.