19.4 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roMarcel Ciolacu: Îi mulțumesc președintei Parlamentului European pentru sprijinul oferit în vederea...

Marcel Ciolacu: Îi mulțumesc președintei Parlamentului European pentru sprijinul oferit în vederea aderării la Schengen. România îndeplinește toate condițiile

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a transmis joi, după o întâlnire cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, la Bruxelles, că România îndeplinește toate condițiile pentru a fi acceptată în spațiul Schengen. De altfel, chiar Metsola a declarat recent că va sprijini intrarea României în Schengen, pentru că i se pare „incorectă şi nenecesară” întârzierea admiterii.

 

Ciolacu, mesaj după discuția cu Roberta Metsola

 

„Îi mulțumesc președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru sprijinul oferit României în vederea aderării la spațiul #Schengen.

Modul în care autoritățile române au gestionat situația de la granița de Est a Uniunii Europene, în contextul actualelor tensiuni regionale, demonstrează suplimentar faptul că #Romania îndeplinește, de facto, toate condițiile pentru a fi acceptată în spațiul Schengen.

Ne dorim o nouă #rezoluție care să ne susțină demersul la nivel european și care să fie votată pe parcursul următoarei președinții a Consiliului UE”, a transmis Ciolacu, pe Facebook.

 

Liderul PSD și Comisarului European pentru Muncă au vorbit despre PNRR și problema prețurilor

 

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire și cu Nicolas Schmit, Comisarului European pentru Muncă. Cei doi au discutat despre PNRR și posibilele soluții la problema prețurilor tot mai mari.

„Îi mulțumesc Comisarului European pentru Muncă, Nicolas Schmit, pentru disponibilitatea de a identifica împreună soluții în vederea optimizării #PNRR pe zona de pensii.

M-a bucurat totodată deschiderea sa în ceea ce privește solicitarea noastră de #finanțare, din bani europeni, a unor mecanisme compensatorii pentru acoperirea creșterii prețurilor la energie, alimente și carburanți pentru categoriile cele mai vulnerabile”, a mai transmis președintele PSD.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments