19.4 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roMarea Britanie impune o nouă rundă de sancţiuni comerciale împotriva Rusiei. Interzice...

Marea Britanie impune o nouă rundă de sancţiuni comerciale împotriva Rusiei. Interzice exportul mai multor mărfuri tehnologice către Moscova

Guvernul britanic a impus Rusiei o nouă rundă de sancţiuni comerciale, care are în vedere interzicerea exportului unei game de mărfuri către Rusia, conform  CNN.

Guvernul Marii Britanii a anunțat interdicţii în ceea ce privește exportul de ”mărfuri şi tehnologie de represiune internă, bunuri şi tehnologie referitoare la arme chimice şi biologice, mărfuri şi tehnologie maritimă, mărfuri şi tehnologii suplimentare de rafinare a petrolului, bunuri şi tehnologii suplimentare critice ale industriei”.

Marea Britanie impune o nouă rundă de sancţiuni comerciale împotriva Rusiei

Astfel că, noile sancţiuni interzic efectuarea exportului combustibilului de avioane şi aditivi pentru combustibili în Moscova.

De asemenea, a fost interzis transferul bancnotelor de lire sterline sau euro spre Rusia, respectiv punerea la dispoziţie, sau livrarea unor astfel de bancnote spre o persoană care are legături cu Rusia, precum și interzicerea punerii la dispoziție a  acestora  pentru a fi putea fi folosită în Rusia.

Reamintim că Guvernul Marii Britanii a impus sancţiuni imediate, ca răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei pe 24 februarie.

Lituania interzice tranzitul feroviar spre Kaliningrad

Autoritățile de la Moscova sunt de părere că decizia Lituaniei de a interzice tranzitul unor mărfuri către Kaliningrad este „fără precedent” şi avertizat că va reacţiona, transmite Reuters, citat de agerpres.

Kaliningradul este o regiune care are graniţe cu Polonia şi Lituania, ambele membre ale NATO şi ale Uniunii Europene. În afară de transportul feroviar, mai dispune de o conductă de gaz din Rusia, care – ca şi calea ferată trece pe teritoriul lituanian.

Anunțul vine în contextul în care autoritățile de la Vilnius au interzis tranzitul pe teritoriul lituanian al tuturor produselor supuse sancțiunilor Uniunii Europene.

Unica linie ferată din Rusia către exclava rusă Kaliningrd de la Marea Baltică trece prin Lituania, iar printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi echipamentele cu tehnologie avansată, arată sursa citată.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, susține că decizia  Lituaniei  „încalcă totul”.

„Considerăm acest lucru ilegal. Situaţia e mai mult decât gravă (…) avem nevoie de o analiză serioasă în profunzime pentru a determina cum vom reacţiona”, a precizat apropiatul președintelui rus.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments