Mii de oameni au așteptat la coadă și 7 ore ca să revină cu autobuzul în Cluj-Napoca de la Electric Castle. Reacția organizatorilor

Îmbulzeală de nedescris vineri noaptea pentru a prinde un loc în autobuzul care i-a adus în Cluj-Napoca pe spectatorii de la Electric Castle. Unii dintre participanții la festival au stat între cinci și șapte ore pentru a prinde un loc „salvator”, alții au renunțat și au ales varianta tren, ajungând acasă în 4 ore și […]

Mii de oameni au așteptat la coadă și 7 ore ca să revină cu autobuzul în Cluj-Napoca de la Electric Castle. Reacția organizatorilor
Sursă foto: Libertatea.ro

Îmbulzeală de nedescris vineri noaptea pentru a prinde un loc în autobuzul care i-a adus în Cluj-Napoca pe spectatorii de la Electric Castle. Unii dintre participanții la festival au stat între cinci și șapte ore pentru a prinde un loc „salvator”, alții au renunțat și au ales varianta tren, ajungând acasă în 4 ore și „ceva”. Organizatorii spun că vor lua măsuri pentru „fluidizarea traficului”, informează Monitorul de Cluj.

„Veniți la Electric Castle 2022, că e distracție! Buna dimineața! Am ajuns și eu la cazare, noroc că am prins trenul, că a durat doar 4 h 30 min. Alții încă petrec așteptând la coadă să se urce în autobuz. Acest stat la coadă îmi trezește atâtea nostalgii…”, a scris pe Facebook Ștefan Adrian Marogel, unul dintre participanții la festival.

„Cinci ore la coadă la autobuze. Jenant”, a scris pe Facebook și Raluca Bicu, o altă participantă la festivalul Electric Castle, care are loc la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj.

Organizatorii dau vina pe orele „de vârf” și pe „puhoiul” de lume care pleacă aproape în același timp de la festival spre mașina „de Cluj-Napoca”, anunțând însă că vor „optimiza procedura de îmbarcare în autobuz”.

„Vă rugăm să aveți răbdare”

„Recunoaștem că cozile de așteptare și timpul petrecut la cozi pot fi dificile. Și uneori e clar că e nașpa. Știm, de asemenea, că majoritatea dintre voi vreți să vă îndreptați spre casă cam în același timp și facem tot posibilul ca fluxul să fie mai eficient, dar există ore de vârf care încă ne dau bătăi de cap”, au transmis organizatorii Electric Castle pe Facebook.

Aceștia au precizat că vor renunța la banda prioritară și că lucrează cu autoritățile pentru ca traficul „să fie cât mai lin posibil”. De asemenea, sunt luate în conisderare traseele alternative și lucrează la optimizarea procedurii de îmbarcare în autobuz.

Organizatorii spun că vor crește vor crește ritmul de îmbarcare, „prin redirecționarea traficului pe strada conectată la stația de autobuz.”. „Puteți ajuta și aici achiziționând biletul din timp. Semnalul telefonului poate deveni complicat atunci când sunt mulți oameni în același loc. Sunt atât de multe lucruri pe care infrastructura ne permite să le facem”, au mai transmis ei.

„Vă rugăm să încercați să vă planificați călătoria astfel încât să plecați mai devreme din oraș pentru a evita cozile lungi. Când vine weekend-ul, trafic intens pe șosea și mai adăugăm și noi. De asemenea, vă rugăm să evitați graba spre autobuz imediat după spectacolele Main Stage seara. Suntem la țară. Într-un sat mic. Vă rugăm să aveți răbdare”, au precizat organizatorii Electric Castle.

FOTO: Monitorul de Cluj