Militarul căruia i-a fost furată arma de la unitatea Mamaia- Sat a fost trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă ancheta pentru depistarea persoanei care ar fi sustras arma de la militar. Surse judiciare au declarat pentru ziarul local Ziua de Constanța că militarul căruia i-a fost furată arma  va fi judecat pentru încălcare de consemn, dar și fals. Arma dispărută la mijlocul lunii martie […]

Militarul căruia i-a fost furată arma  de la unitatea Mamaia- Sat a fost trimis în judecată
Sursă foto: Libertatea.ro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă ancheta pentru depistarea persoanei care ar fi sustras arma de la militar. Surse judiciare au declarat pentru ziarul local Ziua de Constanța că militarul căruia i-a fost furată arma  va fi judecat pentru încălcare de consemn, dar și fals.

Arma dispărută la mijlocul lunii martie de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost găsită de autorități în apropierea unității pe 5 iulie. Arma a fost descoperită la 200 de metri de unitatea militară sub o saltea și prezenta arme de rugină.

Militarul căruia i-a fost furată arma va fi judecat de instanțele militare pentru încălcare de consemn și fals.

Surse judiciare au explicat pentru sursa citatăcă acesta va fi judecat pentru încălcare de consemn, dar și fals, pentru că acesta ar fi declarat că a lăsat telefonul mobil la poartă, însă el a luat dispozitivul în obiectiv.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța continuă ancheta pentru depistarea persoanei care ar fi sustras arma de la militar.

1-2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Autoritățile au fost sesizate pe 19 martie că un militar aflat în post a fost atacat și deposedat de arma din dotare. Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a susținut că a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, ar fi intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar, după cum a declarat el.

După aproape patru luni de la incident, pistolul mitralieră, dar și cele 30 de cartușe au fost găsite în apropierea unității militare. Ancheta s-a extins asupra unui alt militar care trebuia să îi supravegheze pe ceilalți militari, inclusiv pe cel căruia i s-a furat arma.

Mai mult decât atât, în urma unor percheziții la unitatea militară, s-au constatat mai multe nereguli, printre care și faptul că nu aveau camere de supraveghere.