35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roMinisterul Sănătăţii: Tulpina holerică depistată în R. Moldova nu face parte din...

Ministerul Sănătăţii: Tulpina holerică depistată în R. Moldova nu face parte din categoria celor care provoacă boala la om

Ministerul Sănătății dă asigurări că tulpina de holeră depistată în Republica Moldova nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

Ministerul Sănătății, despre cazurile de holeră

”Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om”, transmite Ministerul Sănătăţii referitor la informaţiile apărute în presă, legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru.

Holeraeste o infecţie care se transmite pe cale fecal-orală, iar consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecţie în ţările unde există o circulaţie a acestei bacterii.

În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

”Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, subliniază instituţia.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, o atenţionare pentru populaţie şi toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments