Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila: În curând, vom semna primele contracte de finanțare prin Programul Anghel Saligny

Ministrul Cseke Attila a anunțat, luni, că Ministerul Dezvoltării pregătește semnarea primelor contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. „Astfel, începând de astăzi, 18 iulie, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanțare vor putea […]

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila: În curând, vom semna primele contracte de finanțare prin Programul Anghel Saligny
Sursă foto: B1tv.ro

Ministrul Cseke Attila a anunțat, luni, că Ministerul Dezvoltării pregătește semnarea primelor contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Astfel, începând de astăzi, 18 iulie, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanțare vor putea încărca în platforma digitală investiții.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanțare. Ministrul dezvoltării a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalității de depunere  a documentelor necesare, precum și a situațiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie  încărcate în platformă”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Dezvoltării.

Programul „Anghel Saligny”. Au fost finalizate listele cu obiectivele de investiții din 16 județe și sectoarele Capitalei

Cseke Attila a precizat că, până în prezent au fost finalizate listele cu obiectivele de investiții din 16 județe (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea) și sectoarele municipiului București, a precizat ministrul. Potrivit ministrului, urmează aprobările investițiilor și pentru celelalte județe.

„Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei”, se mai arată în același comunicat.