Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Japoniei. Discuțiile au vizat inclusiv podul peste Dunăre și Magistrala de Metrou M6 Gara de Nord – Otopeni (VIDEO)

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, l-a primit luni la Palatul Victoria pe ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, context în care, printre altele, au fost trecute în revistă obiective precum podul peste Dunăre și Magistrala […]

Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Japoniei. Discuțiile au vizat inclusiv podul peste Dunăre și Magistrala de Metrou M6 Gara de Nord – Otopeni (VIDEO)
Sursă foto: B1tv.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, l-a primit luni la Palatul Victoria pe ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, context în care, printre altele, au fost trecute în revistă obiective precum podul peste Dunăre și Magistrala de Metrou M6 Gara de Nord – Otopeni, se arată în comunicatul Guvernului.

„Premierul României a transmis din nou condoleanțe pentru decesul tragic al fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe, familiei, prim-ministrului Fumio Kishida și întregului popor japonez. Ambasadorul Ueda a mulțumit pentru căldura manifestată de către români, compasiunea și prezența în număr mare atât a personalităților, cât și a multor altor cetățeni români la reședința sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului premier japonez Shinzo Abe”, spune Guvernul României.

Cei doi oficiali au abordat temele fundamentale ale relațiilor bilaterale.

„Partea japoneză a subliniat importanța actualizării viitorului cadru de Parteneriat Strategic româno-nipon, în contextul invaziei ruse în Ucraina și având în vedere interesul direct al Japoniei pentru situația din regiune, al implicării sale în susținerea ajutorului umanitar pentru Ucraina și statele vecine, cu precădere România și Polonia”, se mai arată în același comunicat.

Japonia este profund implicată în evoluțiile actuale de securitate, a spus ambasadorul Japoniei la București.

„Ambasadorul Hiroshi Ueda a menționat că Japonia este profund implicată în evoluțiile actuale de securitate și urmărește cu atenție evoluția războiului Rusiei în Ucraina, fiind interesată de consolidarea relațiilor între statele euro-atlantice”, a mai precizat Guvernul.

 

Podul peste Dunăre și Magistrala de Metrou M6 Gara de Nord – Otopeni, printre subiectele abordate de Nicolae Ciucă și ambasadorul Japoniei

 

Premierul român și ambasadorul nipon au discutat și despre podul de la Brăila și M6 Gara de Nord – Otopeni.

„În privința proiectelor bilaterale, au fost trecute în revistă obiective precum construcția podului de la Brăila peste Dunăre – care va fi finalizat până la sfârșitul anului – sau Magistrala de Metrou M6 Gara de Nord-Otopeni – care va fi începută cât de curând, cu management japonez. O altă temă de interes comun este legată de proiectul SMR-urilor dezvoltate în România de compania americană NuScale, ale căror reactoare de mici dimensiuni reprezintă o soluție eficientă și sigură”, notează Guvernul României.