19.4 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roNicolae Ciucă: Salut decizia istorică a Consilului European. Romania va fi alături...

Nicolae Ciucă: Salut decizia istorică a Consilului European. Romania va fi alături de cetățenii Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei în calea lor europeană

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să salute decizia de joi a Consiliului European, prin care Ucraina și Republica Moldova au primit statut de candidate pentru aderarea la UE. Georgia a primit perspectiva europeană.

„Salut decizia istorică a Consilului European. Romania va fi alături de cetățenii Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei în calea lor europeană”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

 

Ucraina și R. Moldova au primit statut de candidate pentru aderarea la UE

 

Amintim că, joi, Consiliul European a decis ca Ucraina și Republica Moldova să primească statut de candidate pentru aderarea la UE, iar Georgia perspectiva europeană.
Este „un moment istoric”, care marcheză un „pas crucial” în drumul celor două state spre UE, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!”, a scris Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, pe Facebook.

Iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că acesta este „un moment unic şi istoric în relaţiile dintre Ucraina şi UE”: „Așteptăm (această decizie) de 120 de zile și chiar de 30 de ani”, de la independența Ucrainei în 1991.

 

Mesajul lui Klaus Iohannis după decizia Consiliului European

 

„Am ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic și a unor demersuri intense din partea României. De asemenea, am acordat și perspectiva europeană Georgiei, făcând pași importanți înainte. Decizie aduce speranță și încredere în viitorul european pentru oamenii din aceste țări și e o mare responsabilitate pentru liderii lor”, a scris, pe Twitter, și președintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că România e gata să continue să ajute cele trei state.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments