O americancă nu și-a mai tăiat unghiile de 25 de ani și a intrat în Cartea Recordurilor. Cât măsoară cele mai lungi unghii din lume

Diana Armstrog, din Minnesota, SUA, nu și-a mai tăiat unghiile de 25 de ani, iar acestea au împreună o lungime de peste 13 metri, mai mult decât un autobuz școlar standard, notează Guinness World Records, care a oficializat recordul. Craig Glenday, editorul-șef al Cărții Recordurilor, Craig Glenday, a fost prezent la înmânarea certificatului pentru recordul […]

O americancă nu și-a mai tăiat unghiile de 25 de ani și a intrat în Cartea Recordurilor. Cât măsoară cele mai lungi unghii din lume
Sursă foto: Libertatea.ro

Diana Armstrog, din Minnesota, SUA, nu și-a mai tăiat unghiile de 25 de ani, iar acestea au împreună o lungime de peste 13 metri, mai mult decât un autobuz școlar standard, notează Guinness World Records, care a oficializat recordul.

Craig Glenday, editorul-șef al Cărții Recordurilor, Craig Glenday, a fost prezent la înmânarea certificatului pentru recordul Dianei și a spus că este un „privilegiu absolut” să poată petrece o zi cu ea și familia ei.

Cea mai lungă unghie are 1,38 metri, iar cea mai scurtă 1,09 metri. Diana spune că este limitată în ceea ce poate face cu mâinile și adesea își folosește picioarele pentru a ridica hainele de pe podea sau pentru a deschide frigiderul.

Decizia,. motivată de o tragedie de familie

Diana și-a tăiat unghiile ultima oară în 1997. La scurt timp după ce, la doar 16 ani, fiica ei, Latisha, a murit în somn, din cauza unei crize de astm, a luat decizia de nu-și mai face manichiura. „Ziua în care am pierdut-o a fost cea mai tristă din viața mea”, a explicat mama.

Latisha era cea care o ajuta pe Diana să-și îngrijească unghiile până atunci, i le tăia și i le vopsea cu ojă.

Femeia s-a luptat cu depresia peste un deceniu, iar grija pentru creșterea unghiilor a fost modul în care și-a păstrat în gând fiica mai mare.

De-a lungul anilor care au urmat, copiii Dianei au încercat să o convingă pe mama lor să-și taie unghiile.

„Când ne-a spus povestea din spatele deciziei ei, ne-am schimbat perspectiva”, a explica Rania, fiica cea mare a Dianei, care a trebuit să renunțe la condus sau la hainele cu fermoare.

„Am crezut că este o glumă”, a recunoscut Diana, când a fost abordată de Guiness Book. Ea a încercat inițial să împiedice orice tip de recunoaștere de teamă de critică sau judecată, dar, cu timpul, a învățat să se simtă încrezătoare în trăsătura ei unică.

Diana nu are nicio intenție să-și taie unghiile și nu ar lua în considerare asta chiar dacă ar fi plătită. 

diana-armstrong-having-her-nails-painted-by-her-daughter-side-ontcm25-711473Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Foto: Guiness Book of Records