35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roOrașul mutat în tren. După ce casele lor au fost distruse, zeci...

Orașul mutat în tren. După ce casele lor au fost distruse, zeci de ucraineni din Irpin locuiesc în vagoane, pe calea ferată

Micul oraș Irpin (regiunea Kiev), 60.000 de locuitori, a fost lovit puternic încă din primele zile ale invaziei ruse. Majoritatea caselor sunt nelocuibile, după ce artileria rusă a distrus totul, așa că zeci de oameni au fost mutați în mai multe vagoane de tren. În weekendul trecut, a fost inagurat „Orașul de Fier”, un complex pentru șederea temporară a locuitorilor care au rămas fără adăpost, scrie publicația germană Bild.

Peste 20 familii s-au putut muta în „locuințele” temporare. Familiile locuiesc în vagoane de tren, pe calea ferată, în zona unui depou.  

„Orașul de Fier” din Irpin, păzit 24 de ore pe zi, este situat la aproximativ 10 minute de gară. Complexul este format din cinci vagoane, care dispun de aer condiționat și băi cu dușuri. Separat, oamenii beneficiază de un vagon restaurant.

Vagoanele poartă numele unor persoane binecunoscute: al fostului mare fotbalist, azi antrenor, Andri Șevcenko, al câștigătorilor Eurovision Song Contest 2022, Kalush Orchestra, al actriței Angelina Jolie, al cântărețulului ucrainean Sviatoslav Vakarciuk și al al liderul trupei irlandeze U2, Bono.

Proiectul a fost realizat după o cooperare între compania de căi ferate și consiliul orașului în parteneriat cu organizația World Central Kitchen, care oferă trei mese gratuite pe zi. 

De asemenea, localnicilor li s-au pus la dispoziție biciclete și o bibliotecă.

Pentru copii pare o distragere plăcută în timpul războiului. Lângă vagoane există locuri de joacă și terenuri de sport, o zonă de grătar cu foișoare și, datorită sistemului „Starlink”, internet rapid.

Șeful căilor ferate ucrainene, Olexandr Kamîșin: „Datorită cooperării companiilor de stat, autorităților locale și companiilor, am creat un complex de locuințe temporare confortabil. Pot spune că toate cerințele pentru un trai confortabil temporar sunt îndeplinite”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments