Papa Francisc: Sunt aproape de poporul Ucrainei, care se află sub o ploaie de rachete în fiecare zi

Papa Francisc a făcut un apel către comunitatea internațională pentru a depune eforturi pentru a pune capăt războiului din Ucraina, asigurându-și apropierea de ucrainenii care suferă zilnic atacuri cu rachete, relatează Vatican News. Papa Francisc a transmis acest mesaj după ce a recitat rugăciunea „Îngerul Domnului” în timpul Liturghiei de duminică la Vatican.  „Sunt mereu aproape […]

Papa Francisc: Sunt aproape de poporul Ucrainei, care se află sub o ploaie de rachete în fiecare zi
Sursă foto: Libertatea.ro

Papa Francisc a făcut un apel către comunitatea internațională pentru a depune eforturi pentru a pune capăt războiului din Ucraina, asigurându-și apropierea de ucrainenii care suferă zilnic atacuri cu rachete, relatează Vatican News.

Papa Francisc a transmis acest mesaj după ce a recitat rugăciunea „Îngerul Domnului” în timpul Liturghiei de duminică la Vatican. 

„Sunt mereu aproape de populația îndelung suferindă a Ucrainei, care se află sub o ploaie de rachete în fiecare zi”, a afirmat Papa Francisc.

„Nu este clar că războiul aduce doar distrugere și moarte, înstrăinând națiunile unele de altele, ucide adevărul și dialogul? Mă rog și sper ca toți actorii internaționali să depună cu adevărat eforturi pentru a relua negocierile și nu pentru a alimenta lipsa de sens a războiului”, a spus Papa Francisc.

Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretarul Sfântului Scaun pentru relațiile cu statele și organizațiile internaționale, a declarat că Papa Francisc ar putea ajunge în Ucraina în luna august. 

Potrivit secretarului Sfântului Scaun, pregătirile pentru călătoria la Kiev vor începe după vizita suveranului pontif în Canada.

Călătoria pe care papa Francisc o va efectua în Canada săptămâna viitoare va fi un „pelerinaj de pocăinţă”, a declarat duminică suveranul pontif.

Papa Francisc şi-a exprimat speranţa că vizita sa va ajuta la vindecarea „răului îndurat”, comis împotriva indigenilor de către preoţii şi călugăriţele Bisericii Romano-Catolice aflaţi la conducerea şcolilor rezidenţiale unde aveau loc abuzuri.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia