Peste 360 de morți în Spania din cauza caniculei. Un val de căldură prelungit ar putea cuprinde aproape toată Europa, inclusiv sudul României

Peste 360 de persoane au murit în Spania din cauza unui val de caniculă prelungit. Temperaturi de peste 40 de grade s-au resimțit timp de nouă zile consecutiv. Căldură insuportabilă e și în Portugalia, Franța […]

Peste 360 de morți în Spania din cauza caniculei. Un val de căldură prelungit ar putea cuprinde aproape toată Europa, inclusiv sudul României
Sursă foto: B1tv.ro

Peste 360 de persoane au murit în Spania din cauza unui val de caniculă prelungit. Temperaturi de peste 40 de grade s-au resimțit timp de nouă zile consecutiv. Căldură insuportabilă e și în Portugalia, Franța și Marea Britanie, iar specialiștii avertizează că aceasta ar putea cuprinde aproape toată Europa, inclusiv sudul României, și s-ar putea prelungi până la finele acestei luni și chiar și în august.

 

Sute de morți în Spania din cauza caniculei

 

Canicula a ucis în Spania peste 360 de oameni, din care 22 numai în comunitatea Madrid. 15 persoane au murit numai în prima zi a valului de căldură, bilanțul zilnic continuând să crească de atunci, informează La Vanguardia.

Temperaturi de peste 40 de grade s-au înregistrat timp de nouă zile la rând, iar situația va continua.

 

Probleme din cauza căldurii și în Portugalia, Franța și Marea Britanie

 

În Portugalia, joi au fost la Pinhão 46 de grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în această țară într-o zi de iulie. Mai multe destinații turistice au fost închise din cauza căldurii insuportabile, dar și a incendiilor care s-au aprins în apropiere.

Temperaturi mari au fost și în Franța, iar zilele viitoare sunt aștepate 40 de grade la Paris. Până sâmbătă, peste 12.000 de persoane au fost evacuate în sud-vestul țării.

De altfel, incendii au izbucnit din cauza temperaturilor mari în Spania, Portugalia și Franța, misiunea pompierilor fiind deosebit de dificilă.

Căldură a fost și în Marea Britanie, iar meteorologii de acolo au emis pentru prima dată o alertă „roşie” pentru căldură extremă. Oficialii au avertizat că există risc de îmbolnăvire și deces chiar și în rândul persoanelor sănătoase.

Iar meteorologii se tem că un val de căldură ar putea cuprinde aproape toată Europa Temperaturi mari se vor întregistra până la finele acestei luni, dar și în august. Afectat ar putea fi inclusiv sudul României.