Polițişti cercetați după o înmormântare

Șeful Poliției Române a dispus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți doi polițiști, în urma [...] The post Polițişti cercetați după o înmormântare appeared first on Cotidianul RO.

Polițişti cercetați după o înmormântare
Sursă foto: Cotidianul.ro

Șeful Poliției Române a dispus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți doi polițiști, în urma incidentelor apărute săptămâna trecută în timpul înmormântării unei fetițe de 13 ani, accidentată mortal pe o trecere de pietoni.

Potrivit IGPR, o echipă mixtă din cadrul IGPR și IGJR a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii din 12 iulie de la Târgoviște. În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

În 12 iunie a avut loc înmormântarea unei fetițe de 13 ani, care a fost ucisă pe o trecere de pietoni din oraș. În timp ce se îndreptau spre cimitir, rudele au vrut să schimbe traseul cortegiului şi să treacă prin faţa casei şoferului care a produs accidentul. Poliţiştii s-au opus, iar de aici a izbucnit scandalul.

Șeful Poliției Române, chestorul principal Benone-Marian Matei, a dispus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

IGPR anunță că au fost constituite două dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de IGJR, la IJJ Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor.

The post Polițişti cercetați după o înmormântare appeared first on Cotidianul RO.