27.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roPrimul spectacol de teatru transmis pe TikTok se întâmplă la Festivalul de...

Primul spectacol de teatru transmis pe TikTok se întâmplă la Festivalul de Teatru de la Sibiu

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care începe astăzi, 24 iunie, va avea loc o premieră la nivel mondial, după cum susțin organizatorii: primul spectacol de teatru transmis live pe TikTok!

Este vorba de producția #acedesiguranță, în regia lui Bobi Pricop, text de Ionuț Sociu, o coproducție Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Nord Satu Mare. Spectacolul este programat la FITS, în sala de la etaj a Teatrului Gong, și, live, pe TikTok, în 3 iulie, ora 16, anunță organizatorii. 

„Avem o amplă secțiune specială dedicată tinerilor artiști și școlilor de teatru, căutăm mereu noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului și a publicului. Suntem un festival cu suflet tânăr și ținem pasul cu tot ceea ce contează pentru publicul nostru. TikTok este platforma cu cea mai importantă creștere, împărtășim valori comune, astfel că le adresez un entuziast „Bun venit!” alături de noi!”, transmite Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS. 

Primul spectacol de teatru transmis pe TikTok se întâmplă la Festivalul de Teatru de la Sibiu

5 spectacole live pe TikTok

Alături de spectacolul #acedesiguranță, pe parcursul festivalului, cinci evenimente artistice vor fi transmise live de la FITS, pe platforma TikTok: 

  1. Concert Puerto Candelaria, o trupă venită din Columbia

Primul dintre evenimentele transmise și live este concertul celor de la Puerto Candelaria, evenimentul care inaugurează scena din Piața Mare la această ediție FITS, în 24 iunie. Veniți direct din Medellin, câștigători ai unui Latin Grammy, cei șase vor cânta hituri precum Senderito De Amor sau Amor y Deudas.

  1. Spectacolul „Prieteni de-o viață”, o co-producție Belgia-Franța 

Al doilea spectacol transmis și pe TikTok este „Prieteni de-o viață”, o co-producție Carré Curieux și Cirque Vivant! (Belgia-Franța) în care artistul Vladimir Couprie și prietena sa Alba, un frumos câine ciobănesc elvețian, vor demonstra live cât de frumoasă și amuzantă poate fi relația om-animal, dar și cât de mult contează comunicarea non-verbală. 

Spectacolul este transmis din Piața Habermann, pe 26 iunie, începând cu ora 20.45.

  1. Concertul celor de la AAINJAA, Columbia

Cel de-al treilea show transmis live pe TikTok de la FITS 2022 îi aduce pe scena din Piața Mare (dar și pe micile ecrane), de la ora 21, pe columbienii de la AAINJAA cu spectacolul OUKTAPÜNAWAA – o explozie de sunete puternice și energie generate de tobe rituale.

  1. Spectacolul de foc „O iubire în flăcări”, Austria

Markus Kapeller și Irene Schuberth prezintă un spectacol de foc la înălțime: se învârt în aer, ținuți în chingi de foc, cu piese de recuzită create special pentru acest spectacol, totul pe ritmuri muzicale antrenante. Acesta este cel de-al patrulea eveniment transmis și live de la Sibiu. 

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a ajuns la cea de a 29-a ediție, care are loc în perioada 24 iunie și 3 iulie. Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la peste 800 de evenimente, în 80 de spații de joc, conform organizatorilor.

Mai multe informații găsiți pe www.sibfest.ro 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments