Prins în timp ce vindea substanţe psihoactive la Electric Castle

Incidentul a avut loc la Festivalul Electric Castle, de la Bonţida. [...] The post Prins în timp ce vindea substanţe psihoactive la Electric Castle appeared first on Cotidianul RO.

Prins în timp ce vindea substanţe psihoactive la Electric Castle
Sursă foto: Cotidianul.ro

Un bărbat a fost prins în timp ce vindea un plic cu substanţe psihoactive unui participant la Festivalul Electric Castle, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

”La data de 17 iulie 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive în formă continuată. În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 17.07.2022, inculpatul a fost surprins de către poliţişti din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca şi B.C.C.O. Alba Iulia, în zona scenei amenajată în cadrul unui festival de muzică ce se desfăşura în judeţul Cluj, după ce acesta a vândut unui consumator un plic conţinând 0,7211 grame substanţă susceptibilă de a produce efecte psihoactive, respectiv 3MMC (3-Methylmetchatinone)”, anunţă DIICOT.

Incidentul a avut loc la Festivalul Electric Castle, de la Bonţida.

În urma controlului corporal, asupra bărbatuluiau fost descoperite şi ridicate 7 plicuri conţinând substanţă susceptibilă de a produce efecte psihoactive (5,3 grame) şi, cu ocazia percheziţiei autoturismului utilizat de acesta, alte 62 de plicuri conţinând substanţă susceptibilă de a produce efecte psihoactive (44 grame), un telefon mobil şi suma de 4.150 de lei.

Conform IGPR, în aceeaşi zi, începând cu ora 13.30, poliţiştii  B.C.C.O. Cluj-Napoca, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj,  au făcut 3 percheziţii domiciliare, în mod succesiv, una în comuna Bonţida şi două în municipiul Cluj-Napoca, fiind descoperite şi ridicate 1 plic cu substanţă pulverulentă, albă (aproximativ 1-2 grame), o farfurie, pe care se aflau două liniuţe de substanţă pulverulentă, albă (aproximativ 0,5 grame).
De asemenea, au fost ridicate o bancnotă de 1 leu răsucită, un grinder în care se aflau urme de substanţă vegetală de culoare verde-oliv, un recipient  metalic în care se afla o ţigară confecţionată artizanal şi substanţă vegetală sub formă de muguri (aproximativ 1 gram), 1 farfurie pe care se afla substanţă pulverulentă, albă (aproximativ 1 gram) şi un card de porţionat, o folie de plastic în care se afla substanţă pulverulentă, albă (aproximativ 0,5 grame), un telefon mobil şi 4.000 de lei.

În cursul zilei de luni urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

The post Prins în timp ce vindea substanţe psihoactive la Electric Castle appeared first on Cotidianul RO.