32.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roProducătorii ruși de băuturi carbogazoase se confruntă cu o lipsă de dioxid...

Producătorii ruși de băuturi carbogazoase se confruntă cu o lipsă de dioxid de carbon

Rusia se confruntă cu o penurie de dioxid de carbon (CO2) pentru producția de băuturi carbogazoase, scrie Kommersant cu referire la reprezentanții industriei.

Industria băuturilor carbogazoase, în declin

Potrivit unei surse dintr-una dintre marile companii producătoare de băuturi carbogazoase, dificultățile cu achiziționarea de dioxid de carbon au apărut la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, iar deficitul acestui ingredient este încă estimat la 10-15%.

Iurii Antonov, director general al MPBK Ochakovo, a declarat că compania se confruntă cu o „lipsă critică” de dioxid de carbon în ultimele două săptămâni și este forțată să își ajusteze programul de producție. Reprezentanții Grupului de companii Chernogolovka spun că 15-20% din băuturile carbogazoase vor fi în pericol în iulie dacă nu va fi posibilă achiziționarea unei cantități suficiente de dioxid de carbon.

Dioxidul de carbon este un produs secundar în producția de îngrășăminte, a cărui aprovizionare către piețele externe a început să scadă din cauza războiului ruso-ucrainean, au explicat sursele publicației. Experții consideră că cererea de dioxid de carbon din alte industrii, cum ar fi industria chimică, ar putea crește, iar unele fabrici care produc CO2 ar fi putut începe reparațiile programate.

Crește cererea pentru dioxid de carbon

La rândul său, o altă sursă a declarat pentru Kommersant că nu există lipsă de dioxid de carbon în Rusia, menționând că cererea pentru acesta a crescut de la producătorii de băuturi.

După izbucnirea conflictului ruso-ucrainean, multe companii internaționale au anunțat suspendarea activităților în Federația Rusă sau retragerea de pe piața rusă. Dintre aceștia, cei mai mari producători de băuturi sunt Coca-Cola și PepsiCo.

Coca-Cola a anunțat că își încetează operațiunile în Rusia și își vinde stocurile de produse, iar PepsiCo a anunțat că va înceta să mai producă cele mai populare băuturi, Pepsi, Mirinda și 7Up, la fabricile rusești.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments