Rudel Obreja are cancer, spune soția lui: „Este în stare critică la spital”

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, care a fost condamnat în luna aprilie la cinci ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a fost diagnosticat cu cancer. Afirmația a fost făcută de soţia lui, vineri, 15 iulie, la România TV. „Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la […]

Rudel Obreja are cancer, spune soția lui: „Este în stare critică la spital”
Sursă foto: Libertatea.ro

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, care a fost condamnat în luna aprilie la cinci ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a fost diagnosticat cu cancer. Afirmația a fost făcută de soţia lui, vineri, 15 iulie, la România TV.

„Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din penitenciarul Jilava, doctorul Pădurean Lucian. Este prizonier cu gardian în cameră 24 din 24 de ore. Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite. Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia”, a declarat soţia lui Rudel Obreja într-o intervenţie telefonică la România TV.

Nevasta fostului președinte al Federației de Box a spus că Rudel Obreja „s-a plâns că are nişte dureri” abdominale și că a fost plimbat printre spitale în ultimele luni, de când a fost încarcerat, până când i s-a pus diagnosticul, la finalul lunii iunie.

„După ce a fost tratat cu indiferenţă mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale care radiau în spate. La un moment dat a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova unde este tratat de scolioză. După multe insistente, este trimis la Spitalul Bagdasar Arsenie, dar acolo i se spune că nu au secţie de gastro. L-au trimis, i-au făcut o ecografie abdominală şi şoc, are abdomen normal conformat. Îl retrimite în penitenciar Jilava. Din nou acuză dureri, a fost din nou dus… Abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde în urma unei ecografii abdominale în UPU se hotărăşte internarea pentru că acolo apare ceva”, a afirmat soția lui Obreja.

Aceasta a menționat că Rudel Obreja a făcut apoi un Computer Tomograf în urma căruia doctorii au dat verdictul final.

După Computerul Tomograf, la patru zile distanță, se confirmă acest diagnostic îngrozitor: cancer. Deci oamenii îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer.

Soția lui Rudel Obreja:

Fostul președinte al Federației de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, același în care a fost condamnată și Elena Udrea. Verdictul a fost dat de un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe 7 aprilie. Instanța a respins ca nefondate contestaţiile depuse de inculpații din dosarul „Gala Bute”, fostul ministru al Turismului urmând să execute 6 ani de închisoare.

„Este o mârşavie, o bătaie de joc. Nu mă consider o victimă, însă nu aveam eu ce să caut în povestea asta. Dar, în sfârşit, asta este, aşa a vrut Dumnezeu, aşa se întâmplă lucrurile. Nu am ce să fac, merg mai departe, trebuie să îmi văd de familia mea, de copiii mei”, spunea Obreja imediat după verdictul instanței, pentru Agerpres.