Rușii au făcut expoziție cu armele și echipamentele militare capturate la Azovstal, în Mariupol: „Puști cu lunetă care sunt folosite de NATO”

Pe lângă echipamentele militare grele care au fost expuse pe aleile unui parc din Mariupol, rușii susțin că au găsit în Azovstal și puști cu lunetă, mitraliere și pistoale care sunt în serviciul soldaților NATO, relatează agenția de știri TASS. „O expoziție de echipamente și arme capturate a fost amenajată într-unul din parcurile din Mariupol, […]

Rușii au făcut expoziție cu armele și echipamentele militare capturate la Azovstal, în Mariupol: „Puști cu lunetă care sunt folosite de NATO”
Sursă foto: Libertatea.ro

Pe lângă echipamentele militare grele care au fost expuse pe aleile unui parc din Mariupol, rușii susțin că au găsit în Azovstal și puști cu lunetă, mitraliere și pistoale care sunt în serviciul soldaților NATO, relatează agenția de știri TASS.

„O expoziție de echipamente și arme capturate a fost amenajată într-unul din parcurile din Mariupol, pentru prima dată de la eliberarea orașului de sub naționaliștii ucraineni.” transmite un corespondent TASS.

„De fapt, există mult mai multe vehicule capturate, dar nu sunt prezente aici. Ele îndeplinesc acum misiuni de luptă pe fronturi. Frontul nostru este destul de larg, de la Harkov până la Herson, Zaporijia. Aici sunt în principal trofee care au fost scoase din uz după asaltul Ilici, uzinei Azovstal. La Azovstal au fost cele mai puține echipamente intacte, majoritatea echipamentelor erau distruse, acestea trebuiau restaurate, reparate, vopsite.”, a declarat Vladimir, unul dintre organizatorii expoziției, pentru TASS.

Potrivit acestuia, expoziția prezintă și BTR-80, BMP-1, scos de pe teritoriul uzinei Ilici, după ce batalioanele Forțelor Armate ale Ucrainei s-au predat. „Există și vehicule de luptă aeropurtate, motorizate (MT-LB), BMP-2, tancuri. Am găsit mai ales cu Javelin (sisteme de rachete antitanc Javelin, n.red.), puști cu lunetă, pistoale semiautomate M-16, diverse pistoale. Toate acestea au fost predate și sunt examinate de profesioniști.”, a spus el.

Luptele pentru Mariupol au început pe 25 februarie. Pe 20 mai, generalul-locotenent Igor Konașenkov, reprezentant oficial al Ministerului rus al Apărării, a declarat că armata rusă a cucerit complet teritoriul uzinei Azovstal.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia