32.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roSistemele americane HIMARS au ajuns în Ucraina: „Vara va fi fierbinte pentru...

Sistemele americane HIMARS au ajuns în Ucraina: „Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși”

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a anunțat joi că sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) din Statele Unite au ajuns în Ucraina.

Ministrul a postat pe Twitter că „Mulțumesc colegului și prietenului meu american, secretarul american al apărării Lloyd Austin, pentru aceste instrumente puternice! Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei”.

Sistemele americane HIMARS au ajuns în Ucraina

Ucraina a solicitat  de multă vreme acest tip de sisteme, menționând  că au nevoie de ele pentru a lupta eficient și de la distanță cu trupele ruse, care utilizează  artileria pentru a câștiga teren  cât mai repede în Donbas.

În urmă cu câteva săptămâni SUA a anunțat va furniza patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 HIMARS.

 

Astfel că, acest tip de sistem permite lansarea de rachete multiple, utilizate cu mare precizie. Totodată, pe lângă acest sistem, Ucraina a primit și muniție, rachete care sunt pot să lovească o țintă la mai mult de 40 de mile (64km) distanță.

Rachete HIMARS pentru Ucraina

HIMARS reprezintă un sistem de rachete cu lansare multiplă,  creat  în anii 1970 pentru armata americană.

La începutul lunii, Statele Unite au promis un transfer anticipat al sistemelor americane de lansare multiplă HIMARS în Ucraina. Acest lucru a fost declarat de secretarul adjunct al Apărării al SUA pentru Afaceri Politice, Colin Kahl, scrie Unian.

Înainte de utilizare, SUA va oferi instructaj personalului militar ucrainean.

„Acestea sunt cu siguranță sisteme care trebuie instruite. Credem că va dura aproximativ trei săptămâni. Ei trebuie să știe nu numai cum să folosească sistemele, ci, desigur, cum să întrețină sistemul – așa că gândiți-vă la logistică, întreținere și acele lucruri. așa. Vor trece câteva săptămâni până la finalizarea acestui antrenament”, a răspuns Kahl.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments