27.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roSorin Grindeanu preia interimatul la Ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu

Sorin Grindeanu preia interimatul la Ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, preia interimatul la Agricultură după demisia lui Adrian Chesnoiu, acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, potrivit surselor B1TV.

Joi, Adrian Chesnoiu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și că se autosuspendă din PSD. El a insistat că e nevinovat și a cerut deputaților să voteze pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

Adrian Chesnoiu neagă acuzațiile DNA

Pe rețelele de socializare, acesta a scris un mesaj prin care a negat acuzațiile care i s-au adus din partea procurorilor DNA.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut! Doamne ajută!”, a transmis Chesnoiu.

Ce acuzații i s-au adus acestuia

Procurorii anticorupție au „suspiciunea rezonabilă” că ministrul, în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, „ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene”.

Subiectele au ajuns apoi la patru candidați „agreați”, trei promovând concursurile, mai spun anchetatorii.

Procurorii mai acuză că, la intervenția directă a ministrului, membrii comisiei l-au promovat pe unul dintre candidați, deși acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments