22.3 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roStarea de urgență, prelungită cu 45 de zile, în R. Moldova: „Prognozele...

Starea de urgență, prelungită cu 45 de zile, în R. Moldova: „Prognozele pe care le avem la dispoziție nu indică încetarea războiului”

Autoritățile de la Chișinău au votat pentru prelungirea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia respectivă a fost luată în contextul conflictului ruso-ucrainean.

Starea de urgență a fost prelungită

Parlamentarii moldoveni au instituit starea de urgență pentru încă 45 de zile. Inițiativa a venit din partea premierului Natalia Gavrilița.

„Prelungirea războiului și incertitudinea privind evenimentele care vor urma, alimentează situația de criză în domeniul energetic și în domeniul gestionării crizei refugiaților afectează de asemenea, infrastructura, conexiunile comerciale și lanțul logistic, fiind necesară reevaluarea soluțiilor care să consolideze procesele se de importanță vitală.

Luând în considerare faptul că prognozele pe care le avem la dispoziție nu indică încetarea războiului și nici atenuarea riscurilor de securitate în regiune, inclusiv de ordin economic și energetic, considerăm justificată solicitarea cu care am avenit în Parlament de prelungire a stării de urgență începând cu 24 iunie”, a explicat prim-ministra, citată de tv8.

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments