TIR-ul abandonat de șoferul român în pădure, în Germania, recuperat de firma din Maramureș: „Mi-a furat și telefonul”

Un șofer român angajat al unei firme de transport din Maramureș a abandonat camionul, în urmă cu două săptămâni, în mijlocul unei păduri din Germania și a dispărut. În ziua în care a fost găsit, din întâmplare, angajatorul lui a reușit să recupereze vehiculul, dar l-a costat o mică avere. Pe un drum din mijlocul […]

TIR-ul abandonat de șoferul român în pădure, în Germania, recuperat de firma din Maramureș: „Mi-a furat și telefonul”
Sursă foto: Libertatea.ro

Un șofer român angajat al unei firme de transport din Maramureș a abandonat camionul, în urmă cu două săptămâni, în mijlocul unei păduri din Germania și a dispărut. În ziua în care a fost găsit, din întâmplare, angajatorul lui a reușit să recupereze vehiculul, dar l-a costat o mică avere.

Pe un drum din mijlocul unei păduri, poliția germană a descoperit în urmă cu două săptămâni un camion abandonat. Autoritățile au aflat apoi că e al unei companii românești. Camionul de 40 de tone a rămas blocat acolo de vineri, 14 iulie, pe o porțiune abruptă de drum, în fostul depozit de gunoi Lüderich.

Șoferul, care se numește Ioan David și va împlini peste o săptămână 71 de ani, e din Caraș Severin și pur și simplu a lăsat camionul acolo unde s-a blocat, pe o porțiune de drum cu înclinație de 20% și a plecat. Nu să caute ajutor, nu să anunțe ce a pățit, ci ca să se întoarcă acasă, în România.

camionIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Camionagiul ar fi trebuit să încarce în container deșeuri lemnoase din pădurea de lângă Koln. La scurtă vreme după ce camionul a fost abandonat în locul unde l-a găsit poliția germană, angajatorul n-a mai putut lua legătura cu șoferul, telefonul fiind închis.

Ilie Matei, un șofer de TIR care administrează pagina de Facebook Ilie Matei-Omul Șoselelor, a vorbit joi, 28 iulie, cu angajatorul maramureșean, care se temea că i se întâmplase ceva rău angajatului său. Dar, după ce Ilie a spus povestea pe grupurile de camionagii români, s-a aflat că Ioan David tocmai se angajase la o firmă de transport din Timiș și duminică, 31 iulie, urma să plece în prima cursă la noul loc de muncă.

Vineri seara, patronul firmei de transport din Maramureș a reușit să deblocheze camionul de pe drumul din mijlocul pădurii. Și asta l-a costat o mică avere. Chiar dacă a avut o asigurare care a acoperit și astfel de incidente, la fel și firma olandeză care deține containerul, tot a trebuit să achite o diferență, pentru că operațiunea de deblocare a fost scumpă.

În total s-au plătit 20.000 de euro, dintre care 4.500 achitați din buzunar de transportatorul din Maramureș. Care nu știe deocamdată dacă va fi și amendat pentru cele două săptămâni cât camionul a stat blocat în pădure.

Ce știe sigur e că nu mai are cum să vorbească cu șoferul care l-a păgubit: „Are telefonul închis de când a abandonat camionul. Și pe al lui personal, și pe cel al firmei, pe care l-a furat când a plecat de la camion!”