Un avion cargo s-a prăbușit în Grecia. Cele opt persoane aflate la bord au murit

Avionul, model Antonov An-12, era operat de o companie ucraineană și zbura din Serbia către Iordania. Aparatul de zbor s-a prăbușit sâmbătă seară în apropierea satului Paleochori din nordul Greciei, relatează publicațiile elene Greek Reporter și Kathimerini. La bordul avionului se aflau opt persoane. Niciuna dintre ele nu a supraviețuit prăbușirii. Presa elenă scrie că […]

Un avion cargo s-a prăbușit în Grecia. Cele opt persoane aflate la bord au murit
Sursă foto: Libertatea.ro

Avionul, model Antonov An-12, era operat de o companie ucraineană și zbura din Serbia către Iordania. Aparatul de zbor s-a prăbușit sâmbătă seară în apropierea satului Paleochori din nordul Greciei, relatează publicațiile elene Greek Reporter și Kathimerini.

La bordul avionului se aflau opt persoane. Niciuna dintre ele nu a supraviețuit prăbușirii. Presa elenă scrie că pilotul a cerut o aterizare de urgență din cauza unei probleme cu motorul și i s-a dat posibilitatea de a alege să aterizeze pe aeroportul Salonic sau pe cel din Kavala, iar el l-a ales pe al doilea pentru că era mai aproape.

Comunicarea cu avionul s-a oprit aproape imediat după aceea, iar aparatul de zbor s-a prăbușit la aproximativ 40 de kilometri vest de aeroport.

Avionul transporta 12 tone de materiale periculoase, majoritatea explozibili, au declarat oficiali locali pentru postul public grec ERT, precizând că nu au informații mai specifice despre marfă.

De teama fumului toxic, autoritățile au interzis apropierea de epava avionului, inclusiv pompierilor. Zona a fost izolată, iar militarii se vor întoarce la fața locului cu forțe speciale și pirotehniști la primele ore ale dimineții.

De asemenea, locuitorii din apropiere au fost sfătuiți să țină ferestrele închise și să oprească aerul condiționat.

Martorii au povestit că au văzut că avionul izbucnit în flăcări în timp ce se apropia de sol, iar după prăbușire exploziile au continuat timp de două ore.

Foto: EPA