Un avion cu apă s-a prăbușit în regiunea Guarda din Portugalia, în timpul luptelor cu incendiile de pădure. Pilotul a murit

Accidentul aviatic a avut loc vineri seară, în apropiere de Vila Nova de Foz Coa, în regiunea Guarda (nord), provocând moartea pilotului, singura persoană de la bordul aeronavei, a anunţat protecţia civilă, transmite AFP, potrivit Agerpres. „În acest stadiu nu avem detalii despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat presei comandantul protecţiei civile naţionale, André […]

Un avion cu apă s-a prăbușit în regiunea Guarda din Portugalia, în timpul luptelor cu incendiile de pădure. Pilotul a murit
Sursă foto: Libertatea.ro

Accidentul aviatic a avut loc vineri seară, în apropiere de Vila Nova de Foz Coa, în regiunea Guarda (nord), provocând moartea pilotului, singura persoană de la bordul aeronavei, a anunţat protecţia civilă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„În acest stadiu nu avem detalii despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat presei comandantul protecţiei civile naţionale, André Fernandes.

Avionul era unul de dimensiuni medii, de tip FireBoss.

„Cu mare consternare am aflat despre moartea pilotului avionului care s-a prăbuşit în timp ce se lupta cu un incendiu”, a reacţionat premierul portughez, Antonio Costa, pe contul său de Twitter.

În Portugalia, afectată de mai bine de o săptămână de temperaturi caniculare şi o serie de incendii, serviciile de urgenţă au identificat vineri seară peste 12 incendii, fiind mobilizați peste 900 de pompieri.

În acelaşi timp, tot în nordul Portugaliei, unul dintre cele mai îngrijorătoare incendii a izbucnit în municipalitatea Baiao, o zonă deluroasă din regiunea Porto, în amonte de Douro, marele râu care îl traversează.

Temperaturile maxime în țară au ajuns până la 47 de grade în nordul Portugaliei, un record pentru luna iulie.

De la începutul anului, 30.000 de hectare au fost lovite de flăcări în Portugalia, cea mai mare cifră la 15 iulie din 2017.

Miercuri, în Grecia, doi dintre cei patru membri ai echipajului unui elicopter care ajutau la combaterea unui incendiu forestier de pe insula Samos au murit când aparatul s-a prăbuşit în mare.