Un celebru pod din Londra a fost învelit în bucăți uriașe de folie pentru a nu se supraîncălzi – FOTO

O folie izolatoare argintie a fost așezată peste structură pentru a o proteja de soare și pentru a menține podul deschis, în condițiile în care se așteaptă ca săptămâna viitoare în Londra să se înregistreze temperaturi maxime de 35 grade, scrie BBC. Un sistem de control al temperaturii, în valoare de 420.000 de lire sterline, […]

Un celebru pod din Londra a fost învelit în bucăți uriașe de folie pentru a nu se supraîncălzi – FOTO
Sursă foto: Libertatea.ro

O folie izolatoare argintie a fost așezată peste structură pentru a o proteja de soare și pentru a menține podul deschis, în condițiile în care se așteaptă ca săptămâna viitoare în Londra să se înregistreze temperaturi maxime de 35 grade, scrie BBC.

Un sistem de control al temperaturii, în valoare de 420.000 de lire sterline, este, de asemenea, pornit pe timp de noapte.

Podul, în prezent accesibil doar pietonilor și bicicliștilor, a fost închis și în 2020 din cauza unui val de căldură.

O alertă de culoare galbenă a fost emisă de autoritatea meteo de duminică până marți, fiind așteptată o căldură extremă în capitală.

Podul Hammersmith, care a fost construit în 1887, face în prezent obiectul unor lucrări de reparații majore, cu un cost estimat la 140 de milioane de lire sterline.

Valul de căldură din 2020 a închis structura clasată pe lista de gradul II*, atunci când fisurile din fontă s-au extins. Podul a fost redeschis în anul următor, dar numai pentru pietoni și bicicliști.

foto: HAMMERSMITH & FULHAM COUNCIL