Un copil de 6 ani, internat la ATI, confirmat cu COVID. Băiatul a ajuns la spital în comă diabetică

Un băiat de 6 ani din Suceava a fost transferat, joi, la Spitalul de Copii din Suceava, fiind diagnosticat cu comă diabetică. Copilul a fost confirmat pozitiv și pentru COVID-19, iar acum se află în secția de Terapie Intensivă a spitalului. Inițial copilul a fost dus de părinți la spitalul din Suceava, în comă diabetică. […]

Un copil de 6 ani, internat la ATI, confirmat cu COVID. Băiatul a ajuns la spital în comă diabetică
Sursă foto: Libertatea.ro

Un băiat de 6 ani din Suceava a fost transferat, joi, la Spitalul de Copii din Suceava, fiind diagnosticat cu comă diabetică. Copilul a fost confirmat pozitiv și pentru COVID-19, iar acum se află în secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Inițial copilul a fost dus de părinți la spitalul din Suceava, în comă diabetică. Din cauza stării grave în care se afla medicii au luat decizia să-l transfere la spitalul de Copii din Iași.

„A ajuns ieri la unitatea noastră medicală și a fost internat direct la Terapie Intensivă, fiindcă o comă diabetică este o urgență care impune internarea pe Terapie Intensivă. La debut, copiii care au diabet și nu știu asta ajung să se decompenseze, cu stări de leșin, iar atunci e nevoie să se echilibrize hidroelectrolitic și la nivel de glicemie în ATI, fiind o urgență, pentru că poate da leziuni pe creier. Nu e stare cauzată de COVID-19, doar la testare a iesit pozitiv”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași.

Medicul a spus că cel mai probabil azi sau sâmbătă va fi scos din secția de ATI. În ultimele 24 de ore, a crescut numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, dar și numărul pacienților spitalizați și internați la terapie intensivă.

Astfel, sunt 4.107 cazuri noi, 1.693 de pacienți spitalizați, dintre care 101 la ATI. 259 de copii sunt internați în spitale a anunțat vineri Ministerul Sănătății.