Vameșii din Malaezia au confiscat șase tone de părți din corpurile unor animale traficate ilegal

Autoritățile malaeziene au confiscat luni un transport masiv de părți de animale traficate, inclusiv colți de elefant, coarne de rinocer, solzi de pangolin și oase de tigru în valoare de aproximativ 80 de milioane de […]

Vameșii din Malaezia au confiscat șase tone de părți din corpurile unor animale traficate ilegal
Sursă foto: B1tv.ro

Autoritățile malaeziene au confiscat luni un transport masiv de părți de animale traficate, inclusiv colți de elefant, coarne de rinocer, solzi de pangolin și oase de tigru în valoare de aproximativ 80 de milioane de ringgit (17,9 milioane de dolari), au declarat oficialii în cadrul unei conferințe de presă.

Malaezia este punct de tranzit pentru traficul ilegal de animale sălbatice pe cale de dispariție

Autoritățile au descoperit duminică aproximativ șase tone de colți de fildeș și alte părți de animale în portul vestic din statul Selangor. Se crede că părțile de animale ar fi fost transportate din Africa, a declarat directorul general al vămilor din Malaezia, Zazuli Johan, în cadrul briefingului.

Malaezia este una dintre cele câteva țări din Asia de Sud-Est identificate de către ecologiști ca fiind un important punct de tranzit pentru traficul ilegal de animale sălbatice pe cale de dispariție, care sunt transportate în alte țări asiatice, în special spre China.