32.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roViena își recapătă titlul de cel mai locuibil oraș din lume, Damasc...

Viena își recapătă titlul de cel mai locuibil oraș din lume, Damasc rămâne cel mai puțin locuibil

Clasamentul anual al celor mai locuibile orașe din lume, readuce capitala Austriei pe primul loc, în timp ce Auckland, fostul deținător al titlului, cade pe locul 34, iar războiul din Ucraina duce la prăbușirea tuturor orașelor din estul Europei.

Orașele din Estul Europei sunt considerate nesigure din cauza războiului din Ucraina

Capitala austriacă, Viena, a revenit pe primul loc în topul celor mai locuibile orașe din lume, potrivit unui raport anual al publicației Economist. Viena i-a luat titlul orașul neozeelandez Auckland, potrivit raportului realizat de unitatea de informații Economist, publicat joi, citat de Bloomberg.

„Viena, care a alunecat până pe locul 12 în clasamentul nostru la începutul anului 2021, deoarece muzeele și restaurantele sale au fost închise, a revenit de atunci pe primul loc, poziție pe care a ocupat-o în 2018 și 2019”, se arată în raport. „Stabilitatea și infrastructura bună sunt principalele farmece ale orașului pentru locuitorii săi, susținute de o bună asistență medicală și de numeroase oportunități pentru cultură și divertisment”.

Foto: Pixabay

Capitala ucraineană, Kiev, nici măcar nu a mai fost inclusă în acest an în top, iar orașele rusești Moscova și Sankt Petersburg au scăzut în clasament din cauza impactului sancțiunilor occidentale. Alte orașe din Europa de Est au fost considerate mai puțin stabile ca urmare a „tensiunilor diplomatice crescute” din cauza războiului din Ucraina.

Care sunt pozițiile celorlalte orașe din lume

După Viena, în top se află Danemarca, Copenhaga Zurich din Elveția. Orașul elvețian Geneva s-a clasat pe locul șase, Frankfurt din Germania pe locul șapte, iar Amsterdam din Olanda pe locul nouă.
Și Canada s-a descurcat bine. Calgary s-a clasat pe locul al treilea, urmat de Vancouver pe locul al cincilea și de Toronto pe locul al optulea.

Osaka din Japonia și Melbourne din Australia împart locul 10. Capitala Franței, Paris, s-a clasat pe locul 19, cu 23 de locuri mai sus față de anul trecut. Capitala Belgiei, Bruxelles, a ocupat locul 24, imediat după Montreal, din Canada.

Melbourne a deținut titlul de cel mai locuibil oraș din lume timp de șapte ani, începând din 2011, înainte de a fi detronat în 2018 de capitala Austriei, Viena. În clasamentul din acest an, capitala Marii Britanii, Londra, a fost al 33-lea cel mai locuibil oraș din lume, în timp ce orașele spaniole Barcelona și Madrid au ocupat locurile 35, respectiv 43.

Milano, în Italia, s-a clasat pe locul 49, New York, în SUA, pe locul 51, iar Beijing, în China, pe locul 71. Capitala Libanului, Beirut, care se luptă cu o criză financiară uriașă, nu a fost inclusă în clasament.
Capitala Siriei devastate de război, Damasc, și-a păstrat locul de cel mai puțin locuibil oraș de pe planetă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments