Vladimir Putin admite că Rusia se confruntă cu „dificultățile colosale”, urmare a sancţiunilor care o privează de tehnologii înalte din Occident

Vladimir Putin a admis, luni, că Rusia se confruntă cu un blocaj „aproape total” în accesul la tehnologiile de vârf, ca urmare a sancțiunilor impuse de Occident țării sale, după ce armata rusă a invadat […]

Vladimir Putin admite că Rusia se confruntă cu „dificultățile colosale”, urmare a sancţiunilor care o privează de tehnologii înalte din Occident
Sursă foto: B1tv.ro

Vladimir Putin a admis, luni, că Rusia se confruntă cu un blocaj „aproape total” în accesul la tehnologiile de vârf, ca urmare a sancțiunilor impuse de Occident țării sale, după ce armata rusă a invadat Ucraina.

 

Putin începe să admită că sancțiunile Occidentului au efect

 

În cadrul unei reuniuni transmise de televiziunea rusă de stat, Putin a făcut apel la depășirea „dificultăților colosale” pe care le ridică sancțiunile, care privează Rusia de înalta tehnologie occidentală de care e foarte dependentă.

„Conștienți de dificultățile colosale cu care ne confruntăm, vom căuta intens și inteligent noi soluții”, a spus Putin, citat de AFP și Le Figaro.

El a admis că Rusia se confruntă cu un blocaj „aproape total” în ceea ce privește accesul la tehnologiile occidentale.

 

„Economia Rusiei se prăbușește”

 

La finele lunii martie, Vladimir Putin afirma că economia Rusiei rezistă cu „demnitate”, în ciuda sancțiunilor occidentale, și invoca „principalii indicatori macroeconomici”. În schimb, admitea că „nu este ușor” și că Rusia face „eforturi deosebite” pentru a face față.

„Economia rusă se prăbuşeşte”, a spus Robert Habeck, ministrul german al Economiei, la începutul lunii trecute.

Ca un soi de confirmare în avans a celor afirmate azi de Putin, Habeck a mai susținut că rușii nu mai au acces la piese cruciale cum ar fi „actualizările de securitate pentru avioane”. „Efectul va fi că în curând avioanele lor vor rămâne la sol”, a punctat el.

Amintim că, săptămâna trecută, Uniunea Europeană a stabilit un nou set de sancțiuni, al șaptelea pentru Moscova. Între timp, Rusia se confruntă cu un nou exod. Mulți ruși pleacă din țară, îngrijorați de consecințele pe viitor ale războiului declanșat de țara lor în Ucraina și de sancțiunile occidentale.