35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăPosturi TVB1tv.roVolkswagen, vești îngrijorătoare! Ce se întâmplă cu producția auto europeană

Volkswagen, vești îngrijorătoare! Ce se întâmplă cu producția auto europeană

Datorită dependenței Germaniei de importurile rusești, producătorul de vehicule intenționează să mențină capacitatea de a opera motoare electrice folosind cărbune în loc de gaz.

CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a avertizat că trecerea de la energia rusă nu are loc suficient de rapid pentru a-l proteja pe producătorul german de o oprire bruscă a livrărilor de gaze naturale, potrivit playtech.ro.

Ce se poate întâmpla cu producția auto europeană

Herbert Diess a anunțat într-un interviu pentru Forumul Economic Qatar de la Doha că Volkswagen va își păstra capacitatea de a-și conduce centralele electrice cu cărbune în loc de gaz, din cauza dependenței Germaniei de importurile rusești.

Cu toate că s-au făcut progrese având în vedere aprovizionarea cu gaz natural lichefiat din SUA și din alte națiuni, construirea infrastructurii necesare va dura timp.

„Probabil că nu va merge suficient de repede pentru a face față unei perturbări majore”, adeclarat CEO-ul Grupului Volkswagen. „Pe termen lung, sunt sigur că devenim independenți de gazul rusesc”, a dăugat acesta.

Diess a declarat că nu prevede încă o scădere a cererii în sectorul aut , chiar dacă conflictul din Ucraina, creșterea ratelor dobânzilor și inflația afectează apetitul pentru risc al investitorilo. Volkswagena stabilit comenzi pentru vehicule electrice pentru „aproximativ un an” și este încrezător că își va îndeplini obiectivele pentru 2022 .

„Nu vedem că cererea clienților scade în prezent, dar asta s-ar putea schimba”, a spus Herbert Diess

De asemenea, Volkswagen ar putea depăși Tesla ca cel mai mare producător de vehicule electrice în 2024, potrivit Bloomberg, o proiecție pe care Elon Musk a contestat-o ​​în interviul său la evenimentul de la Doha. Diess a spus că VW are „cea mai largă gamă de vehicule electrice de pe piața mondială”.

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments