35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roVolodimir Zelenski: „Armata rusă arde tot ce îi iese în cale sau...

Volodimir Zelenski: „Armata rusă arde tot ce îi iese în cale sau devastează teritoriile ocupate”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi, că trupele ruse distrug și devastează total teritoriile ucrainene, folosind artilerie, bombe aeriene și rachete de croazieră, informează Ukrinform.

„Ea (n.r. – Rusia) ne distruge orașele, armata rusă arde tot ce îi iese în cale sau devastează teritoriile ocupate. Principalele arme rusești sunt artileria, bombele aeriene și rachetele de croazieră”, a spus Volodimir Zelenski. 

„Ocupanții nu încearcă să se gândească cum să lupte, au o tactică foarte primitivă: folosesc maximul capacităților de bombe și artilerie pentru a nu avea, pur și simplu, unde să mai întâmpine rezistență”, a precizat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a precizat că armata rusă lovește Ucraina în fiecare zi și noapte cu rachete, marea majoritate a acestora lovind obiective obișnuite, nemilitare: locuințe civile, școli, sedii de firme, infrastructură.

„Până în această dimineață (n.r. – joi dimineață), împotriva Ucrainei au fost folosite 2.709 de rachete și, având în vedere ritmul utilizării lor, numărul total va ajunge la 3.000 de rachete foarte curând. Acestea nu sunt rachete primitive”, a afirmat Volodimir Zelenski

„Da, printre ele sunt învechite, încă sovietice, chiar și în anii 60 ai secolului trecut, dar sunt și moderne. Cu toate acestea, pentru rachetele, bombele și artileria rusești, nu există selectivitate în lovituri”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a mai precizat că, după ce va câștiga războiul purtat de Rusia, Ucraina nu va exclude posibilitatea unor noi atacuri rusești și va construi un puternic sistem de securitate și apărare.

„Vom înțelege că vecinul nostru este Federația Rusă. Vom înțelege că Rusia, chiar și după ce vom termina războiul și îl vom câștiga, poate trece din nou la ofensivă peste 10-20 de ani. Nu spun că asta se va întâmpla cu siguranță, dar nu mai avem încredere în vecinul nostru rus”, a subliniat Volodimir Zelenski.

„Pe viitor, metodele de implicare a cât mai multor cetățeni în apărarea statului vor fi îmbunătățite. Acest lucru se aplică atât granițelor statului nostru, cât și securității din interiorul țării. De asemenea, apărarea aeriană a statului nostru va fi dezvoltată și ea. Vom reconstrui un stat european care va fi membru al Uniunii Europene, dar cu genul de protecție pe care îl are statul Israel”, a afirmat Volodimir Zelenski.

FOTO: EPA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments