35.6 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăZiare NaționaleLibertatea.roZeci de pompieri, silvicultori și salvamontiști din Mureș încearcă să stingă un...

Zeci de pompieri, silvicultori și salvamontiști din Mureș încearcă să stingă un incendiu de pădure care arde de 24 de ore

Incendiul a izbucnit într-o pădure de pe Valea Ilvei, din comuna mureșană Luna Bradului și arde de mai bine de 24 de ore, potrivit Agerpres.

Zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, angajaţi ai Direcţiei Silvice Mureş şi ai Serviciului Salvamont intervin, de mai bine de 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu de pădure, izbucnit pe Valea Ilvei, comuna Lunca Bradului.

„Pe versant s-a realizat un dispozitiv de alimentare cu apă pe un tronson de 200 metri liniari în vederea facilitării acţiunilor de intervenţie. La faţa locului intervin echipe mixte pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” din Mureș.

La incendiu intervin 13 angajați ISU, 41 de persoane de ingineri silvici și doi reprezentanţi Salvamont Mureş. Aceștia sunt ajutați de o autospecială cu apă și spumă, o maşină de teren, trei motopompe și de două bazine de apă aflate pe versant din partea Direcţiei Silvice.

„Intervenţia este în derulare, se caută toate focarele ascunse”, a anunţat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul a fost semnalat miercuri la prânz, iar de atunci s-a lucrat în continuu pentru localizarea şi stingerea lui.

ISU Mureş a precizat că este o intervenţie foarte dificilă din cauza vântului, a terenului greu accesibil şi foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiţi să ia la pas fiecare metru pătrat, aceştia neputând fi ajutaţi, iniţial, de tehnica de intervenţie sau de utilaje.

O estimare iniţială indica afectarea a aproximativ două hectare de vegetaţie uscată, fond forestier şi păşuni alpine.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments